BIO ZVEZDA FILMOVA ZA ODRASLE, A ONDA... Navukao se na KOKAIN, pa postao GLAVNI OSUMNJIČENI za MONSTRUOZNI ZLOČIN
Džon Holms, Foto: Printscreen/Youtube/ Tom Simon 14

ISTINITA PRIČA

BIO ZVEZDA FILMOVA ZA ODRASLE, A ONDA... Navukao se na KOKAIN, pa postao GLAVNI OSUMNJIČENI za MONSTRUOZNI ZLOČIN

Zvezda filmova za odrasle koja je završila na suđenju za smrt četiri osobe

Objavljeno:

Džon Holmsa su smatrali kraljem porno filmova, a navodi se da je glumio u preko 1000 filmova za odrasle i da je spavao sa preko 14.000 žena. Međutim, njegov privatni život je bio sve, samo ne običan. U jednom momentu je čak bio glavni osumnjičeni za višestruko ubistvo, a nakratko bio je i osuđen.

Mnogo je zarađivao (i do 3000 dolara dnevno) i kako bi izdržavao posao počeo je da konzumira droge. Tada je počeo da se zabavlja sa izvesnom petnaestogodišnjakinjom Daun Šiler, a s vremenom je razvio tešku zavisnost od kokaina.

Njego stil života mu je uticao na posao i ubrzo se našao u finansijskim problemima, zbog čega je počeo da podvodi Daun, koju je i fizički zlostavljao. Stvari su izmakle kontroli kada se upleo u oružanu pljačku svog dilera i mafijaša Edija Neša 1980. godine.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Tom Simon 14

Nakon toga, četiri osobe umešane u pljačku su stradale, a policija je našla njegove otiske na mestu zločina. Holms je tad priveden, i iako je odbijao da sarađuje u istrazi, pušten je zbog manjka dokaza. Uplašen za svoju slobodu, beži i gotovo šest meseci provodi u bekstvu, dok ga policajci nisu priveli u Floridi 1981. godine. Izručen je u Los Anđeles, i biva optužen za sva četiri ubistva. Međutim, nakon tromesečnog suđenja, puštaju ga na slobodu po svim stavkama, osim one o nepoštovanju suda.

Njegova tadašnja žena je pričala kasnije kako je on došao nakon noći kad se desilo ubistvo i priznao da je bio prisutan ubistvu, i da ništa nije uradio da spreči pokolj. Međutim, ovo je priča koju detektivi nisu prihvatili, aludirajući da nikad neće znati šta je prava istina o ubistvima.

Ovo suđenje je predstavljalo i prekretnicu za sud, jer su tad prvi put uvedeni video snimci kao prihvatljvii dokazi. Ovo suđenje je bilo početak kraja Džona Holmsa. Ostavila ga je tadašnja devojka i zvanično se razveo od žene.

Nakon što je oslobođen nastavio je da snima filmove ali u sve manjem broju. Na kraju se jedva i pojavljivao u filmovima, a 1986. mu je dijagnostikovan HIV, što nije otkrio svojim kolegicama tokom snimanja poslednjih filmova u karijeri. Umro je od komplikacija povezanih sa sidom 1988. u 44. godini.

Njegova priča inspirisala je i film Boogie Nights, naročito njegova mladost i ulazak u svet filma za odrasle, ali i film Wonderland o ubistvima članova bande, u kome Džonov lik tumači glumac Val Kilmer.

Bonus video:

04:55

BRZE VESTI 29.03.2024

(Espreso/T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.